Kurser

Barndans

barndans

En introduktion till dansens värld. Här tränar vi koncentration, rytmik, styrka, balans, kroppshållning, kroppsmedvetenhet och koordination på ett lekfullt sätt. Enklare rytmikövningar ingår samt en enkel och lekfull koreografi. Vi utför enklare grundsteg samtidigt som vi jobbar med takträkning. Genom dans, lek och övningar stärks barnens kropps- och rumsuppfattning Undervisningen utgår från barnens mognad och byggs på i takt med deras utveckling.

Kurser att välja på

Mini Kidz 2-3  år Åmål (här rekommenderar vi att en vuxen deltar aktivt på lektionen)

Dansmix 4-5 år Åmål

Dansmix 6-7 år Åmål

Dansmix 4-5 år Årjäng

Dansmix 6-7 år Årjäng

Showdans

Showdans har sitt ursprung i jazzdansen och inriktar sig främst på scenframträdande. Showdans handlar om stil, presentation och sceniskt framförande och spelar en framträdande roll i bland annat musikaler och scenshower. Musikvalet är varierande och texterna har stor betydelse där vi arbetar mycket med uttryck och känsla. Vi koncentrerar lektionerna på stil, presentation och sceniskt framförande. Eleverna som deltar på våra showkurser kommer att få lära sig en blandning av olika stilar då vi under varje termin låter eleverna få prova på olika dansstilar och på så sätt få möjligheten att utveckla sig inom mer än bara en dansstil. Dansstilar som t.ex. kan ingå är slow, street, commercial, lyrical, Contemporary m.fl. Lyricalundervisning ingår alltid på våra showkurser.

Kurser att välja på

StjärnCompagniet Åmål

DansCompagniet Åmål

Advanced Åmål

Showdans 6-7 år Åmål

Discodans

discodans

Discodansen kännetecknas av en konstant kroppspuls (magpump, bodyaction) som bygger på principen contraction / release. Discodansen ger utrymme för fri tolkning och personlig stil, som ofta kan vara influerad av aktuella trender. I bronsklass skall det dock dansas ren discobasic stil med tydlig puls. Här har Du möjlighet att tävla om Du vill.

Kurser att välja på

Crystal/Opal Åmål

Rose Åmål

Diamond Åmål

Jet Åmål

Eliten Åmål (en kurs för de som satsar lite extra på sin tävlingsdans)

Jumps & Turns Åmål (teknikkurs som riktar sig till de som vill utveckla sin teknik och lära sig mer avancerade moment)

Street/Hiphop

streetdance

Streetdance är en sammansmältning av ett stort antal hiphopstilar. Danstilen utvecklas ständigt i takt med hiphopmusikens utveckling och är väldigt personlig, vilket resulterar i att stilen kan variera mycket från lärare till lärare. Här dansar Du till MTV-stjärnornas musik och det utlovas coola och originella kombinationer med en rejäl krydda attityd.

Kurser att välja på

Street 1 (nyb/med) Åmål

Street 2 (med/forts) Åmål

Street 3 (forts/avc) Åmål

Street 8 år+ (nyb/med) Årjäng

Slowdance

Kurser att välja på

Slow 9 år + (alla nivåer) Åmål

Zumba

Zumba

Info kommer snart….

Kurser att välja på

Zumba Gold (vuxna) Åmål

Showjazz vuxna

Zumba

Kurser att välja på

Zumba Gold (vuxna) Åmål