Kurser

Barndans

barndans

En introduktion till dansens värld. Här tränar vi koncentration, rytmik, styrka, balans, kroppshållning, kroppsmedvetenhet och koordination på ett lekfullt sätt. Enklare rytmikövningar ingår samt en enkel och lekfull koreografi. Vi utför enklare grundsteg samtidigt som vi jobbar med takträkning. Genom dans, lek och övningar stärks barnens kropps- och rumsuppfattning Undervisningen utgår från barnens mognad och byggs på i takt med deras utveckling.

Kurser att välja på

Mini Kidz 2-3  år Åmål (här rekommenderar vi att en vuxen deltar aktivt på lektionen)

Dansmix 4-5 år Åmål

Showdans

Showdans har sitt ursprung i jazzdansen och inriktar sig främst på scenframträdande. Showdans handlar om stil, presentation och sceniskt framförande och spelar en framträdande roll i bland annat musikaler och scenshower. Musikvalet är varierande och texterna har stor betydelse där vi arbetar mycket med uttryck och känsla. Vi koncentrerar lektionerna på stil, presentation och sceniskt framförande. Eleverna som deltar på våra showkurser kommer att få lära sig en blandning av olika stilar då vi under varje termin låter eleverna få prova på olika dansstilar och på så sätt få möjligheten att utveckla sig inom mer än bara en dansstil. Dansstilar som t.ex. kan ingå är slow, street, commercial, lyrical, contemporary m.fl. Teknikträning ingår alltid på våra showkurser.

Kurser att välja på

StjärnCompagniet Åmål

DansCompagniet Åmål

Advanced Åmål

Showkidz 6-8 år Åmål

Discodans

discodans

Discodansen kännetecknas av en konstant kroppspuls (magpump, bodyaction) som bygger på principen contraction / release. Discodansen ger utrymme för fri tolkning och personlig stil, som ofta kan vara influerad av aktuella trender. I bronsklass skall det dock dansas ren discobasic stil med tydlig puls. Här har Du möjlighet att tävla om Du vill.

Kurser att välja på

Crystal/Opal Åmål

Rose Åmål

Diamond & Jet Åmål

Street/Hiphop

streetdance

Streetdance är en sammansmältning av ett stort antal hiphopstilar. Dansstilen utvecklas ständigt i takt med hiphopmusikens utveckling och är väldigt personlig, vilket resulterar i att stilen kan variera mycket från lärare till lärare. Här dansar Du till MTV-stjärnornas musik och det utlovas coola och originella kombinationer med en rejäl krydda attityd.

Kurser att välja på

Street 1 & 2 (nyb/med) Åmål

Street 3 (forts/avc) Åmål

Slowdance

Slowdance är en fusion av jazz, modernt, balett samt även med inslag från disco. Slowdance dansas till långsam musik. Helhetsintrycket ska vara att dansaren dansar med lätthet, elegans, kontroll och spänst. Dansar man en slowdancekurs så kan man börja tävla i slow om man vill.

Kurser att välja på

Slow 9 år + (alla nivåer) Åmål

Zumba Gold

Zumba

Zumba Gold är en skonsammare form av en vanlig zumbaklass. Det förekommer inga hopp, snabba vridningar eller golvmoment på en zumba goldklass. Tempot är något lägre och koreografin är förenklad. Som deltagare deltar Du utifrån Dina förutsättningar och på Dina villkor.

Inga förkunskaper krävs – det finns inga rätt eller fel.

Vår äldsta zumba gold-deltagare är 86 år och missar inte frivilligt en zumba goldklass.

Vi har haft deltagare som har pacemaker, skolios, stelopererade ryggar och fötter, diabetes, hjärtsjukdomar, ledgångsreumatism, artros och deltagare som genomgått både knä- och höftledsoperationer. Alla deltar de på sina egna villkor. Vill man sätta sig och vila så gör man det.

Vi har fantastiskt roligt på våra zumba goldklasser och vi lovar att Du kommer att gå därifrån med ett leende på läpparna (och lite svettigare).

Kurser att välja på

Zumba Gold (vuxna) Åmål

Showjazz vuxna

Showjazz är en mix av showdans, jazzdans samt många andra olika dansstilar – där jazzens teknik ligger som grund. Showjazz kan vara en fartfylld och energikrävande dansstil, full av glädje och utrymme för personlig tolkning. Vi tränar kroppsmedvetenhet, koordination, musikalitet, teknik m.m. Showjazz kan vara allt ifrån charleston till street och ofta dansar vi till musikalmusik.

Kursen riktar sig till vuxna.

Kurser att välja på

Showjazz (vuxna) Åmål