Workshop/Dansläger

Varje termin försöker dansskolan att arrangera workshops med olika gästlärare. Detta för att kunna ge eleverna ny inspiration och utveckling. Att få dansa för olika lärare är viktigt, speciellt om man vill jobba som dansare eller gå någon danslinje. Alla lärare har ju sitt eget sätt att undervisa och det gäller att vara lyhörd för varje lärares önskemål och krav.

En till två gånger om året arrangerar dansskolan även dansläger. Här varvas dansundervisning med övernattning och lekar. På våra dansläger deltar dansare från både Sverige och Norge.

Årets första workshop arrangerades den 3 januari.

25 dansare fick möjligheten att få en heldag med balett, improvisation och contemporary. För dansskolans tävlingsdansare erbjöds också en teknikklass samt teoriklass.

Johanna Kockgård, tidigare danselev på dansskolan, studerar dans på heltid på Kävesta Folkhögskola. Under workshopen undervisade Johanna balett och improvisation som var något helt nytt och främmande för de flesta av de deltagande eleverna.

Evelina Kristiansson, även hon tidigare danselev samt danslärare på dansskolan. Evelina studerar till professionell yrkesdansare på Balettakademien i Göteborg och undervisade workshopsdeltagarna i contemporary. På workshopen undervisade Evelina i Contemporary.

Både Johanna och Evelina berättade om sina resor från sin dansdebut på dansskolan till där dom befinner sig idag. De berättade om hur auditions går tillväga och vad man bör tänka på. De gav tips och råd om olika folkhögskolor och berättade om olika danskompanier. Johanna berättade om hur en dag på Kävesta kunde se ut – både vad gäller dansklasser som boende. Evelina berättade om hur en dag på Balettakademien såg ut.

Workshopen var kostnadsfri för de deltagande eleverna och dansarna fick med sig massa ny inspiration och tankar om framtiden.