Ändring av dagar, tider och lärare

24.08.2019

I den bästa av världar så hoppades vi på att schemat skulle hålla som planerat - men så var inte fallet. I samband med skolstarten så fick flera av dansskolans danslärare nya skolscheman. Detta gällde också flera av våra pendlande danselever. 

Efter nästan åtta timmars problemlösning har vi nu hittat en lösning som vi ska hoppas fungera för så de elever som får ändrade dagar och tider på sina danskurser. Kurser har bytt lärare och en del kurser har bytt dagar och en del kurser har fått ändrade tider...

Att ändra i ett schema är inte en helt enkel uppgift. Flyttar man på en kurs så drabbar det både danslärare, danselever samt i flera fall även salsbokning. 

Många av dansskolans danselever dansar i flera olika grupper och då måste vi ta hänsyn till detta så det inte krockar. 

De dansare som dansar flera kurser på samma dag behöver också ha lite vila mellan sina kurser så de hinner få i sig lite mat. 

Många danselever bor på annan ort och då behöver vi ta hänsyn till buss- och tågtider, när föräldrar kan köra, att det inte blir för sent innan eleverna kommer hem osv... 

Dansskolans danslärare behöver ett schema som gör att de kan och orkar undervisa på bästa sätt. De behöver tid för att förbereda varje lektion, tid för samtal med elever och föräldrar mellan lektionerna, tid att äta etc... Dessutom så dansar samtliga danslärare även egna dansklasser som i sin tur inte får krocka med deras dansklasser de undervisar. 

Dansskolans yngre barn bör inte ha sina lektioner för sent på kvällen.

Ja Ni förstår säkert att vi verkligen gjort allt vi kunnat för att hitta så bra lösningar som möjligt.

Alla förändringar som skett är markerade i rött...

Nästan alla söndagsgrupper har fått nya tider...

Street 3 har bytt dag från söndagar till tisdagar...

Teknikklass + DansCompagniet & Advanced har bytt dag från måndagar till söndagar...