Sofia Westlund Englund 

Sofia
Sofia

Mailadress

sofia@danscenter.com

Mobilnummer

 073-0977881

Ålder 

44 år 

Sofia studerar för närvarande heltid på Karlstads universitet och undervisar för närvarande inte några dansklasser.

Intressen

Jag älskar att pyssla och sy för att nämna några saker. För mig är det ett sätt att stänga av alla måsten och komma bort från stress och vardagsysslor - gärna med en ljudbok i lurarna. Att laga mat och umgås med familj och vänner är också en stor favorit.

Favoritmat:

I skolan älskade jag höns med ris och currysås, men lyckas aldrig få till det likadant när jag lagar själv. Jag kunde seriöst äta tre-fyra bamseportioner bara för att det var så gott. Ibland bad jag mattanterna att lägga undan mat tills nästa dag, eftersom det annars dröjde så länge innan jag fick samma mat igen.

I vuxen ålder så får jag nog säga att en riktigt god köttbit och baconlindade sparrisar tillhör en klar favorit - gärna med lite bearnaisesås till. Ja pommes får ju gärna serveras ihop med köttbiten för att det ska bli extra gott.

Favoritämne i skolan?

Tro det eller ej men jag var grym på matte. Att skriva uppsatser på svenskalektionerna hörde också till en favorit. Jag älskade dessutom att skriva noveller och uppsatser (sånt som många andra tyckte var tråkigt).

När Du började dansa?

Jag var fem år när jag började dansa - då var det balett och det dansade jag ända upp i tonåren. Älskade att utmana min kropp och lyckan var total när jag klarade av nya saker.

Vad är roligast med dans?

Det roligaste med dansen är utvecklingen - alla kan bli bättre. På den tiden jag själv var aktiv dansare, så älskade jag att utvecklas inom dansen. Att få följa de små barnen och upp till vuxenlivet är också en av de roligaste sakerna med mitt jobb.

Varför du vill arbeta som danslärare?

Jag vill dela med mig av det jag kan - och på så sätt få ge andra barn och ungdomar möjligheten allt det roliga som följer med dansen. Som danslärare lär man inte bara ut olika danssteg, man fostrar även eleverna och dansen ger dom många härliga minnen. Men något av det bästa som finns med att arbeta som danslärare, är att vara en bidragande faktor till att unga människor följer sina drömmar. Det finns många tidigare danselever som man fått möjligheten att följa från de var små och som idag i vuxen ålder arbetar som professionella yrkesdansare.

Berätta tre saker andra kanske inte vet om dig

1. Jag älskar att bli killad under fötterna - såååå skönt.

2. Jag brukar ofta avbryta mig själv när jag säger saker (något mina barn ofta påpekar och som de blir vansinniga på). Jag börjar med att säga några ord och sen liksom pausar jag och glömmer att fortsätta prata. Vet liksom inte varför, men det sker liksom automatiskt bara hahaha. Ofta har jag till och med glömt bort vad jag skulle säga och det blir ju lite jobbigt i längden - både för den jag pratar med och mig själv.

3. Orättvisor och falska människor är något av det värsta jag vet. Människor som är kappvändare undviker jag mer än gärna.